1 Mayıs 2011 Pazar

C'mon and Raise Your Glass

Bugünler çok hızlı gerçiyor. Hani bahar geldi sınav haftası bitti dönem ödevlerinin tarihleri kapıya dayandı ama dışarıda hava 21 derece-en azından Sarıyer için- ve ben daha dönem ödevime başlamadım.

Son zamanlarda tüm insanlar çok melankolik. Bu yazıma esin olan da sevdiğim arkadaşlarımdan birinin son yazısını okumam aslında. Tabii ki birde Irmaccho'nun darlamaları. "Darlamak" ne tuhaf bir kelime değil mi? Ne zaman girdi lugata bilmiyorum ama BURADAN ulaşabileceğiniz TDK darlamak diye bir kelime olmadığını söylüyor ve sizi daralmak kelimesine yönlendiriyor. Ordan "darlanmak" diye bir kelimeye ulaşıyorsunuz. Oldukça uzun bir yol oldu evet ama sonunda "Darlanmak" nedir buluyorsunuz. TDK diyorki;
darlanmak :Canı sıkılmak, bunalmak, rahatsız olmak, sıkıntılı vakit geçirmek, hiddetlenmek.
ancak hemende ekliyor diyorki bu Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğünden. Yani darlanmak bildiğimiz sıkış olan bir kelime. Kullanımına dikkat etmeli ve mümkün olduğunca az kullanmalıyız.
Günlük mesajımızı da verdiğimize göre baştaki konumuza geri dönelim.
 2000'li yılların melankolisi.
Zaman geçtikçe ve uygarlık seviyesi, teknoloji gibi şeyler yükselip ilerledikçe insanlar daha mutsuz hale gelmeye başladılar. Melankoli arttı, gülüşler yalanlaştı. Hani insanlar gülüyor ve eğleniyor ama akşam yatağa girdikleri hissettikleri tekşey yalnızlık ve mutsuzluk. Eğlencenin çeşitleri bu kadar çoğalmış, telekominikasyon ağı etrafımızı sarmışken neden bu kadar mutsuzluk ve yalnızlık? İnsanlar bu kadar olay ve uygarlığın içinde adeta boğulmaya başladılar. İletişim aletleri çoğaldıkça insanlar gerçekten iletişim kurmayı ve birbirlerini tanımayı bıraktılar belki de. Ya da bu kadar gelişmişlik insanın doğasına aykırıydı. Yapabilceğimiz herşeyi yapmıyoruz sonuç olarak ama gelişebildiğimiz kadar gelişmeye çalışıyoruz kararında bırakmıyoruz. Uygarlığın Huzursuzluğu ortaya çıkıyor.

Eğer zamanınız ve bunu kaldırabilceğini düşündüğünüz bir beyniniz varsa size Sigmund Freud'un Uygarlığın Huzursuzluğu kitabını önermek istiyorum.

 Buradan kitabın yayınevi sayfasına ulaşabilirsiniz :) Ayrıntılı olarak bu melankoliyi açıklayabilir belki. Çözüm sunmaz bunu söyleyebilirim ama her şeyi bilirken kendi hayatınızda kendi çözümü siz bulabilirsiniz belki.

Adios machos. Muah.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Söyle canıms...